april 23

Nå har Smittestopp rundet 1 million nedlastinger


Foto via FHI

Nå har appen Smittestopp rundet 1 million nedlastinger. Dermed er appen i bruk av nesten 23 prosent av befolkningen over 16 år opplyser FHI i en artikkel:
– Dette er en milepæl, og spesielt viktig siden det fremdeles er høy smitte flere steder i landet. Det kan avlaste arbeidet med smittesporing som blir gjort i mange kommuner. Jeg vil takke hver og en av dere som har lastet ned appen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.
Mange har meldt seg smittet

Smittestopp ble lansert 21. desember. Antall nedlastinger har steget jevnt og trutt siden lanseringen, og FHI har brukt både tv-kampanje, annonsering i sosiale medier og aviser, sms til hele landets befolkning over 16 år og flere andre tiltak for å gjøre den best mulig kjent.

Så langt har nesten 3000 meldt seg smittet i Smittestopp.


44 prosent sier de vil laste ned appen

–44 prosent av befolkningen har sagt i undersøkelser at de kommer til å laste ned appen, så vi bør ha forhåpninger om at dobbelt så mange som i dag laster ned Smittestopp. Tilsvarende app i Danmark er lastet ned nesten 2,3 millioner ganger, så her tror vi det er mer å hente, sier Gun Peggy Knudsen.
Appen ble tidligere i vinter oppdatert slik at den kan brukes på eldre versjoner av iPhone.

—-

aktuell link | FHI