mai 07

Det går mot en historisk båtsommer. Kunne overrekke..


Foto via Redningsselskapet


Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) kunne i dag overrekke en ekstrabevilgning på tre millioner kroner til Redningsselskapet og generalsekretær Rikke Lind. De ekstra millionene skal brukes til ytterligere styrking av sikkerheten til sjøs.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (t.h.) overrakte i dag – på vegne av Regjeringen – en ekstrabevilgning på tre millioner kroner til Redningsselskapet og generalsekretær Rikke Lind (t.v). Pengene skal gå til drift av økt beredskap på sjøen i den historiske båtsommeren 2021, hvor alle har planlagt Norgesferie beskriver Redningsselskapet i en melding:Justis- og beredskapsminister Monica Mæland overrakte i dag – på vegne av Regjeringen – en ekstrabevilgning på tre millioner kroner til Redningsselskapet og generalsekretær Rikke Lind. Pengene skal gå til drift av økt beredskap på sjøen i den historiske båtsommeren 2021, hvor alle har planlagt Norgesferie.


I strålende sol, med mannskap fra redningsskøytene RS «Klaveness Marine» og RS «Einar Staff sr.» kunne justis- og beredskapsministeren i dag fortelle at den sommeren vi har foran oss blir historisk.-Nordmenn har lenge visst at det også i år blir Norgesferie på de fleste. Så er det slik at det går mot en sommer med stadig flere brukere av sjø og vann, som igjen vil bety et ekstra trykk på Redningsselskapet. Regjeringen er opptatt av at de skal gjøre en viktig jobb i denne situasjonen og derfor foreslår vi en engangsbevilgning på tre millioner kroner ekstra, slik at de kan ha litt mer ressurser til å drive sitt veldig viktige arbeid, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.


Regjeringen styrket også i 2020 Redningsselskapet med et tilskudd på 3 millioner kroner på tilsvarende grunnlag, samt et tilskudd på 15 millioner kroner for å styrke beredskapen i nord gjennom å sette inn en redningsskøyte i Vardø, sier Mæland.

– Det betyr at det blir mange som ikke er så båtvant ute på sjøen, og det å ha den beredskapen som Redningsselskapet er, det er veldig viktig, sier Mæland.


Vil gire opp hele organisasjonen

Redningsselskapet har allerede fått en forsmak på hvor travel sommeren vil bli. Fritidsbåtsesongen startet tidlig, og oppdragsmengden øker nå på Øst, Sør og Vestlandet.


– Tre millioner kroner er veldig mye penger for oss i Redningsselskapet. Så tusen takk til justisministeren og hele Regjeringen. Dette er en kjempestøtte til vårt arbeid. Våre 26 frivillig bemannede redningsskøyter og 26 fast bemannede Redningsskøyter som de bak oss her er klare. Men med stor økning i båttrafikken kommer også oppdragsøkning og økte driftskostnader. Så tre millioner kroner er fryktelig mye penger for oss, og det betyr at vi nå kan gire opp hele organisasjonen denne sommeren. Så det er bare å bruke båten, for Redningsselskapet er der, sier generalsekretær Rikke Lind til TV 2 Nyhetene


Mange nye brukere av sjøen.

Økt trafikk på sjøen betyr også mange nye båtfolk, som skal nyte sjølivet for første gang. Til disse har Redningsselskapet en ekstra oppfordring.


– Løft blikket. Det viktigste verktøyet du har er øynene dine, så se rundt deg. Og det blir kanskje viktigere denne sommeren enn noen gang, for det kommer til å være så mange båter på sjøen, også mange myke trafikanter. Så det å være observant. Å se rundt seg. sier generalsekretær Rikke Lind.


– Det blir en historisk båtsommer også av en annen grunn. I år er Redningsselskapet 130 år. Aldri har vi hatt flere fartøy og stasjoner i beredskap enn nå i vårt jubileumsår. Så vi er beredt. Vi er klare. Det er bare å gå ut. Kjøp båt, lei båt. Nyt sjøen, sier generalsekretær Rikke Lind.