mai 14

Høy vaksinasjonsdekning i Norge


Oppslutning om koronavaksinasjon i Norge er svært høy. I aldergruppen 75 til 84 år, har hele 96 prosent fått sin første vaksinedose. Det viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK beskriver FHI i en artikkel:– Vi har levd med en pandemi i over ett år. Vi er alle utålmodige etter å få en varig løsning og gjenåpning av samfunnet, og utålmodigheten øker. Vaksinene har dessverre vært et knappere gode enn vi har ønsket oss, men fremover ser det lysere ut og vi kan tilby langt flere vaksinasjon, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet.


Oppslutning per alder og kjønn

Så langt har over 1,5 millioner (1 556 905) i Norge fått første dose med koronavaksine, og over en halv million (574 194) personer er fullvaksinert. Data fra Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) som registrerer alle gitte vaksinedoser viser følgende vaksinasjonsoppslutning på landsbasis etter første dose.


Kvinner

Over 80 år – 91%
75-84 år – 96%
65 – 74 år – 90%


Menn

Over 80 år – 93%
75-84 år – 97%
65 – 74 år – 90%


I mål ved utgangen av sommeren

Folkehelseinstituttet forventer å få 5,7 millioner vaksinedoser til befolkningen, i løpet av sommermånedene.


– Det er et puslespill som krever et godt samarbeid mellom befolkningen, helsetjenesten – spesielt i kommunene – og oss i FHI når så mange skal vaksineres på kort tid og i løpet av en etterlengtet sommer. Jeg oppfordrer alle til å gripe muligheten når de får tilbud om vaksinasjon, så vi når målet om å beskytte alle innbyggere i