mai 14

Spiller med gatelaget.no på ryggen. I morgen starter OBOS-ligaen og Fredrikstad


Foto via Fotballstiftelsen


Når OBOS-ligaen sparkes igang lørdag, har både Raufoss og HamKam drakter med Fotballstiftelsen og gatelaget.no på ryggen. Fredrikstad starter også sesongen lørdag kveld.Nederste del av ryggen på klubbenes drakter, er forbeholdt et «slagord for humanitært / veldedig arbeid». I år får to av klubbene et budskap der som de definitivt kan stå inne for:


– Ettersom Gatelaget vårt er den del av den daglige driften her på Briskeby er det veldig naturlig og spille med Fotballstiftelsen og Gatelaget.no på ryggen, sier markedssjef i HamKam Frederik Garshol.


– I og med at Gatelaget nå er blitt en viktig del av oss, er jo dette noe vi alle virkelig er stolte av. Det er jo oss, og noe både jeg og A-spillerne kjenner identitet til og bryr oss om, sier styreleder i Raufoss Fotball Asgeir Sveen.


Gatelagsansvarlig i HamKam Kai Kristiansen er både bevisst og stolt over hvordan alt, og ikke minst gatelaget henger sammen med den profesjonelle satsingen i klubben. Det ikke minst eksemplifisert gjennom Alex, gatelagsspilleren som nå jobber i klubben og blant mye legger forholdene til rette for laget i OBOS-ligaen.


– Det kuleste av alt er jo at det er gatelagsspilleren som sørger for at Kjetil Rekdal har det ok som profesjonell trener i HamKam, smiler Kristiansen.

Kamerater foran

Hamar-klubben har også endret på fronten av årets drakt, der står det Kamerater.


– Jeg synes det er en perfekt match for oss i HamKam å spille med Kamerater på fronten og gatelaget på ryggen. Alle i Hamkam, enten det er A-lagsspillere, barn, gatelagsspillere, gamle veteraner eller fans, så er vi alle kamerater, sier markedssjef i HamKam Frederik Garshol.


Totalt 24 toppklubber har nå Gatelag som en viktig del av sitt indre liv. De to første synliggjør altså hvor godt det henger sammen når OBOS-ligaen sparkes igang lørdag kl. 18.00. HamKam åpner hjemme mot Stjørdals/Blink, mens Raufoss tar turen noen mil lenger sør, når de OBOS-åpner borte mot Strømmen.


Les mer her


Fotballstiftelsen organiserer nå 24 Gatelag gjennom norske toppklubber. Flere er under planlegging. Rundt 750 spillere med rusrelaterte utfordringer var registrert på treninger det siste året, og Fotballstiftelsen leverer 4.000 rusfrie timer hver eneste uke.


Aktiviteten åpner for muligheter, og blir for mange starten på varig endring. For gatelagenes mål er ikke bare et bedre liv med mindre rus, men å skape gode liv å være rusfri i.


I 2020 kom 52 gatelagsspillere ut i lønnet jobb, 34 begynte på skole / utdanning og 44 i arbeidstreningsporsjekter i og rundt klubbene. Totalt har over 350 spillere begynt i jobb eller skole siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015.


Les mer i Gatelagsportalen – gatelaget.no