mai 17

Vel overstått 17.mai-feiring, men politiet oppfordrer foreldre til ta kontakt med tenåringene pga fyll. -Alvorlig


Årets 17.mai-feiring nærmer seg slutten, og dagen har blitt markert med flagg og bunader i det ganske land. -Dette til tross for omfattende korona-regler og varierende vær.


Gråvær

Værmessig ser det ut til å bli en finere kveld, enn det som har vært tilfelle gjennom dagen i vårt distrikt. Paraply og regnjakke har kommet greit til nytte gjennom dagen.


Feiringen så i hovedsak ut til og ha gått greit for folk flest, men gjennom ettermiddagen og kvelden har det kommet meldinger om fyll og bråk.

status iøstfold

Politi og nødetater følger opp små og store hendelser i vårt distrikt. Her er noe av det som har skjedd gjennom dagen…


-Alvorlig på Stortorvet

Fredrikstad
Kl 20.53

Fredrikstad sentrum. En god del folk har naturlig nok samlet seg i sentrum. Politiet ser med bekymring på at det er mange unge som er sterkt beruset og nærmer seg ute av stand til å ta vare på seg selv. -Vi er i full gang med å ringe foreldre fortalte operasjonsleder ved Øst politidistrikt ved Kl 15.23-tiden. Politiet oppfordrer foreldre ta større ansvar og holde kontakt med sine barn og sjekke status på dem med jevne mellomrom. -Ta en tlf til dem og ha dialog !!

Alvorlig utvikling utover kvelden

Ved Kl 20.50-tiden kommer det ny oppdatering om det politiet betegner som en alvorlig tildragelse på Stortorvet i Fredrikstad.

-Ungdommer går imot politiet og utøver vold mot politiet beskriver operasjonsleder ved Øst politidistrikt. -Vi er der med mange patruljer allerede, men vi har flere på vei. Flere hundre ungdommer er aggressive.


-Alle som står rundt og ser på må komme seg vekk. Det kastes flasker og stein beskriver operasjonsleder videre.


Kl 21.49 / Politihelikopter


-Stortorget er stort sett ryddet. Vi er i Bryggeriveien og Nygaardsgata. Vi har ikke kontroll med alt enda, men vi er tilstede med mange patruljer. Helikopteret bistår oss i å holde oversikt fra luften. Flere blir innbrakt til arresten.


Kl 22.48 / -ro og orden

-Vi har for lengst gjenopprettet ro og orden i Fredrikstad. Vi opprettholder en god beredskap i Fredrikstad og Østfold en god stund til. Det er ikke meldt om skader på folk. Vi har så langt ikke funnet nevneverdige skader på bygninger.
Andre nyheter:Bråkmaker
Sarpsborg
Kl 17.25
Skjeberg Marina. Politiet blir tilkalt etter at kar ryker uklar med betjeningen. Mulig forhold om voldsutøvelse blir anmeldt i ettertid. Politiet fjerner en bråkmaker fra stedet.
Håndgemeng
Halden
Kl 15.29
Halden sentrum. 2 unge karer bortvises fra sentrum. Dette etter at de kom i håndgemeng med hverandre utenfor Kongens Brygge.Bortvist fra sentrum
Fredrikstad
Kl 15.27
Fredrikstad sentrum. En beruset mann f. 93 blir bortvist fra sentrum. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse og for å ha fremvist obskøne seksualiserte bevegelser mot politi og andre.Stjålet Jaguar
Moss
Kl 17.01
Melding om knust rute hos Bilxtra Auto Moss, viste seg etter hvert at en bil også var stjålet fra stedet. Bilen som er stjålet var en beige Jaguar XK8 med Patruljen vært på stedet og foretatt en åstedsundersøkelse og sikret spor. Jaguaren etterhvert til rette i Tronvikveien på Jeløya. Politiet sjekker spor på stedet. Eier kommer og henter bilen.