juni 03

Artistene i høstens Stjernekamp er klareForan f.v. Jorun Stiansen, Heidi Ruud Ellingsen, Carina Dahl, Anna-Lisa Kumoji, Alexandra Rotan. Fak f.v.: Bjørn Tomren, Kevin Mbugu, Fredrik Domaas, Marius Roth Christensen, Chand Torsvik. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK


Nå er det klart hvilke artister som skal kjempe om å bli Norges ultimate entertainer på NRK i høst.28. august er NRKs lørdagsflaggskip Stjernekamp tilbake for tiende år på rad opplyser NRK i en melding:


Deltakerne er fra 24 til 49 år, de kommer fra Vennesla i sør til Narvik i nord og dekker sjangre fra rock, pop og soul til musikal, opera – og jodling.

Her er årets artister


Chand Torsvik – 38 år, fra Namsos
Alexandra Rotan – 24 år, fra Råholt
Marius Roth Christensen – 49 år, fra Tønsberg
Anna-Lisa Kumoji – 31 år, fra Asker
Fredrik Domaas – 26 år, fra Bergen
Carina Dahl – 35 år, fra Trondheim
Kevin Mbugua – 30 år, fra Oslo
Heidi Ruud Ellingsen – 35 år, fra Narvik
Bjørn Tomren – 40 år, fra Tomrefjord
Jorun Stiansen – 37 år, fra Vennesla


Programleder og ekspert

Både programleder Kåre Magnus Bergh og fast ekspert Mona B. Riise har vært med helt siden starten og er nå klare for sin 10. høst med Stjernekamp. Som i forrige sesong vil to nye sjangereksperter delta i dommerpanelet i hvert program. De vil bli presentert til høsten.

Sendes

Stjernekamp sendes direkte ti lørdager på rad fra Nydalen i Oslo.

Tett på artistene

Nytt denne sesongen er at det i tillegg til lørdagens direktesending vil bli laget to programmer hver uke som følger artistene i kulissene. Programmene sendes i strømmetjenesten NRK TV hver torsdag og søndag. De vil blant annet vise deltakerne på øving og hjemmebane gjennom uka og bak scenen før, under og etter lørdagens sending.

Som tidligere år blir det en radiosending på NRK P1 hver lørdag med presentasjon av Stjernekamp-artistene. I løpet av høsten får vi også få gjensyn med en rekke av de 90 artistene som har vært med gjennom tidligere sesonger.

Joik er tilbake

Det gjøres alltid rokkeringer i sjangrene på Stjernekamp fra år til år. Joik var for første gang en sjanger i 2017 og var også med i 2018. I høst blir det igjen joik i Stjernekamp etter to års opphold. Latino og viser er også tilbake denne sesongen.


I første program får artistene vise seg fram i sin egen sjanger, et grep som ble gjort for første gang i fjor. Ellers er klassikere som opera, country, hiphop og musikal med.


Sjangrene i Stjernekamp 2020 er:

Program 1 – 28.8 Egen sjanger
Program 2 – 4.9 Stadionrock
Program 3 – 11.9 Norsk på norsk
Program 4 – 18.9 Opera
Program 5 – 25.9 Country
Program 6 – 2.10 Hiphop + gruppeoppgave
Program 7 – 9.10 Latino-pop + viser
Program 8 – 16.10 Joik og duett med en tidligere Stjernekamp-artist
Program 9 – 23.10 KORK-kveld: Musikal + storband
Program 10 – 30.10 Finale