juni 09

Sommerskuta: Her er reiserute og programlederneProgramledermatrosene for Sommerskuta 2021. Fra venstre: Emil Gukild, Selma Ibrahim, Linda Eide, Ronald Pulk, Tamanna Agnihotri, Silje Nordnes, Adelina Ibishi, Tete Lidbom, Karen Marie Berg, Amir Horori, Mari Garås Monsson og Rune Nilson. FOTO: Silje Katrine Robinson/NRK


Sommeren er her og 12 programledere ønsker TV-seere velkommen om bord på Norges største seilskip, Statsraad Lehmkuhl.


«Sommerskuta» tar publikum med på en naturskjønn seilas langs norskekysten. Reisen starter utenfor Nordkapp og ender på Tromøya utenfor Arendal 15.august opplyser NRK i en melding:


Gjennom seks uker skal skipet besøke 29 norske havner, i tillegg til et stopp på Shetland.
Bli med på turen minutt for minutt, eller se (deler av) sendingen på kvelden. 12 programledere gleder seg til å lage sommerstemning med musikk, underholdning, spennende møter og vakre naturbilder.


Her er programlederne av Sommerskuta:

Uke 27: Amir Horori og Karen Marie Berg
Uke 28: Tamanna Agnihotri og Silje Nordnes
Uke 29: Linda Eide og Ronald Pulk
Uke 30: Adelina Ibishi og Tete Lidbom
Uke 31: Mari Garås Monsson og Rune Nilson
Uke 32: Emil Gukild og Selma Ibrahim


Nytt sakte-TV-prosjekt

Thomas Hellum er prosjektleder for «Sommerskuta», som er et nytt, ambisiøst sakte-TV-prosjekt fra NRK. Etter å ha avviklet en lang rekke sakte-TV-prosjekter tidligere, ser han nå frem til utfordringen med å sende 400 timer direktesendt TV fra hav og sjø.
– Jeg er spent. Akkurat det vi skal gjøre i sommer har vi jo ikke gjort før, sier Hellum.


Men mest av alt gleder han seg:

– Vi har dedikerte og dyktige kollegaer både foran og bak kamera og ikke minst motiverte medseilere og mannskap om bord. Alle vil gjøre sitt ytterste for at dette skal bli en fantastisk seilas langs kysten av landet vårt. Jeg gleder meg til å ta med TV-seerne på eventyret, sier Hellum.

På tv

Følg med på Sommerskuta på NRK1, NRK2 og i strømmetjenesten NRK TV fra 6. juli.


Aktuell reiserute