juni 10

Politiet frykter kaos på grensen


Fredag 11. juni klokken 15.00 endres innreisereglene igjen. Politiet er sterkt bekymret for at dette betyr flere reisende og økte køer ved flere grenseoverganger.


Fullvaksinerte, eller personer som har gjennomgått Covid-19 de siste seks månedene, slipper å gå i karantene. Personene må likevel testes på grensen. Politiet opplever lange køer allerede ved de mest trafikkerte grenseovergangene opplyser Politidirektoratet i en artikkel:


– Jeg vil gjerne rope et lite varsku og si at alle bør være forberedt på kø om man reiser ut av Norge og skal tilbake. Vi vil også oppfordre folk til å tenke seg godt om før de reiser og minne om at regjeringen har frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige frem til 1. juli.

Kontrollen ved innreise er omfattende, spørsmål knyttet til regelverket og karantenehotell tar mye tid og skaper forsinkelser for alle reisende, sier beredskapsdirektør i Politidirektoratet, Tone Vangen.


Krevende

Politiet på grensen står i en meget krevende situasjon og personellet gjør så godt de kan. Mange reisende mangler nødvendig dokumentasjon, eller har ikke fylt ut den obligatoriske innreiseregistreringen.

– Alle som drar på reise nå må sette seg inn i regelverket på forhånd og forsikre seg om at de har nødvendig dokumentasjon klar og fylle ut innreiseregistreringen 72 timer på forhånd, sier Vangen.Den omfattende kontrollen ved innreise er for å hindre import av smitte til Norge og hindre ytterligere nedstengning av samfunnet.