juni 11

De skal kjempe for familiens ære


Sesong 2 av «Familiens ære» startet innspillingen i Bjørvika i Oslo. F.v. Quincy og Leon Douglas, Sahra Hausmann og Thea Kyvåg, Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Geir og Victoria Gulliksen, Henrik og Frode Hagen, Jan Åge og Markus Fjørtoft. Programleder Kjetil André Aamodt foran. Foto via NRK

Seks par foreldre og barn er i gang med å spille inn en ny sesong av «Familiens ære» for NRK. Her er deltakerne beskriver NRK i en melding:


Torsdag startet innspillingen av sesong 2 av «Familiens ære». Den første sesongen ble en suksess i gullrekka på NRK fredager i fjor høst, med over 800.000 seere i snitt pr episode.


«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. De utfordres i ulike konkurranser, samtidig som vi får et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane og blir kjent med resten av familiene.


Deltakerne i den nye sesongen er

Markus og Jan Åge Fjørtoft, fotball
Leon og Quincy Douglas, sprint
Victoria og Geir Gulliksen, sprangridning
Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, håndball
Thea Kyvåg, fotball, og Sahra Hausmann, håndball
Henrik og Frode Hagen, håndballProgramleder Kjetil André Aamodt:

– Etter å ha møtt alle deltakerne, kan jeg love galskap, humor og masse konkurranseinstinkt neste sesong, sier Kjetil André Aamodt. – Vi har med mange taleføre folk som har veldig mye på hjertet. Og vinnerskallene er på plass. Allerede i den første øvelsen med kanopadling i havnebassenget tar det skikkelig av, forteller Aamodt.


Konseptet er videreutviklet siden forrige sesong. Blant annet er det tatt nye grep rundt konkurransene.


– Vi har mye mer varierte øvelser denne gang, sier Kjetil André Aamodt. – Samarbeidet mellom foreldre og barn blir viktigere, og det blir mer tekniske krevende og sammensatte øvelser. Dermed er konkurransen mer åpen, sier han.


Alle deltakerne er med gjennom alle episodene, til tre finalister står igjen i siste program.

Innspillingen av konkurransene foregår 10.-17. juni på ulike steder i Oslo, fra Bjørvika og Gamlebyen til Holmenkollen og Bislett. Opptakene hjemme hos familiene har pågått over flere måneder.


«Familiens ære» er et originalformat utviklet av Nordisk Film TV og NRK. Sesong 2 får premiere i september og sendes i åtte episoder. Forrige sesong ble vunnet av ishockeyspillerne Patrick og Petter Thoresen, etter en dramatisk finale mot langrennsløperne Lars Agnar og Odd-Bjørn Hjelmeset.