juni 11

Den ferske Champions League-mesteren: Dette blir skuffelsen og overraskelsen i årets EM


Foto via Telenor


– Skottland blir den store overraskelsen, og Spania går helt til topps, spår Barcelona- og landslagsprofil Caroline Graham Hansen samme dag som EM sparkes i gang. Telenor forventer tidenes fotballfest på alle skjermer opplyser selskapet i en melding:– Spania vinner årets EM, slår Caroline Graham Hansen fast, som selv er serie-, cup- og Champions League-vinner med spanske Barcelona.


Den norske landslagsspilleren er også sikker på hvem som blir mesterskapets skuffelse: England, som i sist EM ble slått ut av Island. Uten Island i årets EM har Graham Hansen en annen «underdog» i kikkerten.
– Jeg tror Skottland kommer til å overraske i dette mesterskapet, sier Graham Hansen. I tillegg har hun Belgias Romelu Lukaku som toppscorer.


Følger Belgia og Spania tettest

– Det er nok Belgia og Spania jeg kommer til å følge tettest i mesterskapet. Jeg prøver å få sett så mange kamper som mulig, men ender nok opp med å se halvparten av kampene. Det er alltid spennende å følge et mesterskap på den store skjermen sammen med venner og familie, og på farten blir det mobil og nettbrett, sier Graham Hansen.


Dette seermønsteret stemmer godt overens med utviklingen Telenor T-We ser hos sine kunder.
– Store idrettsbegivenheter vil så godt som alle få med seg på den skjermen de har tilgjengelig. Spesielt sport blir ofte sett fra sekundærenheter som telefonen, og dette driver trafikken opp til svært høye nivåer i både fast- og mobilnettet, sier Camilla Amundsen, leder for TV i Telenor.
Camilla Amundsen, leder for TV i Telenor opplyser at med T-We-appen kan kundene få med seg alle kampene de ønsker så lenge de har dekning. Foto: Martin Fjellanger


Spår rekordstor tv-konsum i sommer

Amundsen anslår at sportsseingen kommer til å bli rekordhøy i sommer, som blir den andre på rad der folk flest er i Norge, og nå med store seermagneter som EM og OL.


– I løpet av 2020 observerte vi en stor hunger etter alternativt sportsinnhold ettersom veldig mye ble utsatt. De arrangementene som ble sett av svært mange, for eksempel Bislett Games fikk en «all time high». Med mulighet for trådløst bredbånd på hytta blir det enda lettere å følge med på direktesendt underholdning i sommerferien, sier Amundsen.
Årets fotball-EM blir sendt på allmennkringkasterne NRK og TV 2 fordelt på 51 kamper.