juni 16

Manglende innreiseregistrering skaper kø på grensen


Mandag og tirsdag var det svært lange køer i grensekontrollen på Svinesund oppsummerer Øst politidistrikt i en melding:


Ikke

Fordi svært mange reisende ikke hadde forhåndsutfylt den obligatoriske innreiseregistreringen måtte politimannskapene på grensen bruke tid på å veilede og bistå i utfyllingen av skjemaet, i stedet for å drive grensekontroll. Dette bidro sterkt til forsterke køen inn i Norge.– Vi tror mange fullvaksinerte er av den oppfatning at de ikke trenger å registrere seg, men det er feil. Alle reisende må fylle ut skjemaet, sier Merete Beck, leder av utlendingseksjonen i Øst politidistrikt.


Politiet opplever også økt trafikk på de stengte grenseovergangene.


– Vi mistenker også her at enkelte fullvaksinerte tror at de fritt kan benytte alle grenseoverganger. I Øst politidistrikt er det kun E6 Svinesund, E18 Ørje og FV106 Bjørkebekk (i tidsrommet 08-1530) som er åpen for ordinær trafikk. Andre overganger er ikke lovlig å benytte med mindre man tilhører en av unntaksgruppene, sier Beck.Snarvei til innreiseregistrering: https://reg.entrynorway.no/