juni 30

Sommerjobben er i gang


Det er Bane NOR som har ansvaret for vedlikehold og modernisering av jernbanen gjennom året, og i sommer er det duket for et ekstra krafttak i det sentrale Østlandsområdet opplyser Bane Nor i en melding:


Natt til lørdag 26. juni startet jobben. I løpet av noen hektiske uker skal det pågå sårt tiltrengt vedlikehold og modernisering av jernbanen, særlig på Drammenbanen og Østfoldbanen.


– Vi er ikke fornøyd med antallet feil vi har på enkelte strekninger her på Østlandsområdet, så vi trenger å forbedre og vi trenger å jobbe videre med våre store prosjekter som Follobanen og dobbeltspor i Drammen, sier Victor Hansen, direktør Kunde og trafikkinformasjon.


Behagelig reiseopplevelse

Arbeid i sporet betyr buss for tog og et behov for god informasjon og tilrettelegging til de reisende.


– Sammen med togselskapene har vi stablet på beina et omfattende opplegg for alternativ transport. Nytt i år er at vi har et areal nederst i Tollbugata der blant annet busstrafikken til og fra Drammen skal kjøre. Det har vi for å avlaste trafikken ved spor 19 på Oslo S.


Bussinformasjon på togskjermene

Nytt i år er at vi tester ut å vise bussinformasjonen på skjermene på de togstasjonene der det ikke går tog. Det skal gi informasjon om når bussen går, stoppesteder underveis og forventet kjøretid. I stedet for en skjerm som kun viser informasjon om innstilte tog, ser du en skjerm med informasjon om busser som går og som tar deg dit du skal.


– Målet er å sikre en mest mulig komfortabel og behagelig reiseopplevelse for turister, tilreisende og trofaste pendlere. Det blir spennende å se hvordan de opplever informasjon og merking i sommer, avslutter Hansen.


Sommerarbeidet skal pågå jevnt og trutt gjennom hele sommeren og avsluttes i midten av august.

—-

Her kan du sjekke ut detaljer