juli 07

Unngå lang kø – planlegg Sverigeturen. Natt..

Foto via Øst politidistrikt / arkiv


Skal du til Sverige kan du oppleve mindre tid i kø dersom du planlegger for grensepassering inn i Norge mellom kl 2400 og kl 1000 opplyser Øst politidistrikt.Trafikken over E6/riksgrensen over Svinesund har økt betraktelig etter at flere land ble «grønne». Den økte trafikken har ført til lange køer i påvente av grensekontroll, kontroll av koronasertifikat og testing.


– Jeg skjønner veldig godt at folk har lyst til å reise nå. Nå er UD sine reiseråd endret for veldig mange land, og vi har hatt strenge reiseregler i nesten et og et halvt år, sier politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt.For å unngå at det skal bli for lange køer oppfordrer politimesteren at reisende i større grad tar i bruk hele døgnet. Det er generelt stor trafikk , særlig på ettermiddag og kveld, men mindre trafikk etter midnatt og tidlig på morgenen.


Dette kan du som reisende gjøre:

•Er det mulig – planlegg for grensepassering ved Svinesund mellom kl 24.00 til 10.00

•Ha ID-dokumentasjon og innreiseregistering i orden

•Er du fullvaksinert – ha koronasertifikat for EU/EØS (det blå) klart.

•Husk det kan bli kø

•Ha nok drivstoff/vær fulladet

•Senk skuldrene og ta det med ro

•Ha med drikke og niste i bilen, spesielt om du har med barn eller dyr

Mer informasjon om korona og grenseinformasjon finner du her