juli 10

6 gode mattips til utflukten i sommer


Skal du på norgeferie i år? Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat gir deg sine 6 beste tips på hva du bør pakke med deg, for en god og rimelig matopplevelse.1. KNIV OG EN SKJÆREFJØL

Har du en god kniv hjemme, kommer du ikke til å angre på den lille plassen dette utstyret tar. Gå gjerne for en liten kokkekniv, da den er allsidig og god.


2. LITT ENKELT SERVERINGSUTSTYR

Du kommer langt med et par tallerkener, litt bestikk og noen skåler. Ikke ta med deg det fineste du har. Det kan gjerne være noe som er godt brukt.


3. EN LITEN GRILL OG PRIMUS

Pakk med en lett primus eller en liten «parkgrill». Grillen kan tas frem når sola titter frem og du bare vil kose deg med deilig grillmat. Primus er alltid kjekk å ha, enten til å koke kaffe på eller til å lage mat.


4. EN BLANDEBOLLE OG ET DESILITERMÅL

Du trenger bare én av hver, men hvis du har det så åpner det seg plutselig en haug med muligheter til å trylle frem litt bakst underveis.


5. KJØLEBAG ELLER FRYSEELEMENT

Å ha med deg en liten kjølebag som rommer kald drikke og varer som helst skal holdes kaldt kommer til å bli satt pris på av både store og små. Hvis du ikke har en som kjøles ned på strøm fra bilen kan det være en lur løsning å ha med seg ett eller to små fryseelementer i tillegg.


6. ET LITE LAGER MED TØRRVARER

Det er alltid lurt å ha med seg et lite utvalg av ingredienser som holder seg tørre, hvis du skal reise i en lengre periode.

– Her har du mine must-haves: mel, gjerne en blanding av fint og grovt. Bakepulver, tørrgjær, sukker, honning, salt & pepper, olje, sennep – dijon, soyasaus og eddik, avslutter Kåsin.
Input via MatPrat