juli 12

YouTube Shorts kommer til Norge
Nå vil brukere verden over kunne ta i bruk YouTubes nye videoopplevelse for å lage korte, fengende videosnutter med bare mobiltelefonen.


Betaversjon av Shorts vil være tilgjengelig for alle i Norge innen onsdag 14. juli opplyser Google i en melding:


YouTube kunngjør i dag at betaversjonen av YouTube Shorts kommer til Norge. YouTube har siden Shorts først ble annonsert i september 2020 utvidet til 26 land. Med den nyeste utrullingen vil YouTube Shorts bli tilgjengelig i mer enn 100 land verden over hvor YouTube allerede er etablert.


Korte videosnutter har allerede vært synlig på plattformen, men nå vil brukere i Norge for første gang få tilgang til Shorts «Creation Tools». Det inkluderer et flersegmentkamera for å sette flere videoklipp sammen, muligheten til å spille inn med musikk, kontrollere hastighetsinnstillinger og mer.


Brukere får også muligheten til å ikke bare bruke lyd fra andre Shorts-videoer, men også fra milliarder av videoer på YouTube. Dette åpner opp for en kreativ lekeplass ulikt noe annet tidligere. Brukere kan skape deres egen kreative vri på innholdet de elsker å se på YouTube og bidra til å gjøre det tilgjengelig for et nytt publikum.


Det kan være alt fra å reagere på favorittvitsene sine, prøve en annen youtubers matoppskrift for første gang, eller gjenskape komiske sketsjer. Skaperne vil ha kontroll over eget innhold og vil kunne velge det bort dersom de ikke ønsker at deres lange videoer skal kunne remixes.


Samtidig som produktet ekspanderer internasjonalt, tilføyes det også et nytt sett av funksjoner i eksisterende og nye markeder, som for eksempel:


Legge på tekst i spesifikke deler av videoen

Legge til postetekst automatisk

Spille inn opptil 60 sekundermed Shorts-kameraet

Legge klipp fra telefonens bildegalleri inn i innspillinger som er gjort med Shorts-kameraet

Bruke enkle filtre for å fargekorrigere Shorts-videoen. Flere effekter kommer.


– Vi ønsker å gjøre det lett og morsomt å lage Shorts, sier Todd Sherman, Global Product Manager for YouTube Shorts, og legger til:


– Mens vi fortsetter å bygge Shorts sammen med våre skapere og artister, vil vi legge til flere funksjoner som brukerne kan prøve.


Når det gjelder musikk, vil artister og skapere ha et stort bibliotek av sanger til å bruke i deres Shorts fra mer enn 250 platemerker og utgivere rundt om i verden, inkludert Universal Music Group sine platemerker og utgiverselskaper, Sony Music Entertainment og Sony Music Publishing, Warner Music Group og Warner Chappell Music, Believe, Merlin, Because Music, Beggars og Kobalt, og flere.


Leverer en sømløs seeropplevelse på tvers av hele YouTube

Å hjelpe folk med å finne fram til Shorts for underholdning og hjelpe skapere med å bli oppdaget er også en nøkkelkomponent i produktopplevelsen. Derfor hadde YouTube allerede før «Creation Tools» ble kunngjort, introdusert et område på plattformen spesielt for Shorts, samt lansert en ny seeropplevelse som lar brukerne enkelt sveipe vertikalt fra en video til den neste. Det er også lagt til en Shorts-fane på mobil som gjør det enklere for brukere å se Shorts med kun et enkelt trykk.


Per i dag har YouTube Shorts-avspilleren over 6,5 milliarder daglige visninger globalt.


Shorts vil være en integrert del av YouTube-opplevelsen som brukerne allerede kjenner og elsker. For eksempel, hvis en bruker hører litt av en sang på Shorts, kan de enkelt finne fram til hele sangen, se musikkvideoen eller lære mer om artisten på YouTube.