juli 22

Passerte 5 millioner vaksinedoser


For hver dag øker antall vaksinerte i Norge, og flere enn 75 prosent over 18 år i Norge har nå fått minst en dose med koronavaksine. 40 prosent har fått to doser. Det viser ferske tall fra SYSVAK. Onsdag passerte Norge 5 millioner vaksinedoser opplyser FHI i en artikkel:
– Det at 3 av 4 voksne nå har fått minst en vaksinedose i Norge er en viktig milepæl i bekjempelsen av pandemien. Det er gledelig at nesten alle takker ja til å la seg vaksinere. Slik bidrar vi til å bekjempe denne pandemien og hindre alvorlig sykdom og død, sier direktør i Folkehelseinstituttet (FHI, Camilla Stoltenberg.


Stor interesse for å vaksinere seg

Norge er nå i verdenstoppen med tanke på dekningsgrad i vaksinasjonsprogrammet, og en høy andel av befolkningen ønsker å bli koronavaksinert. En undersøkelse fra FHI fra ukene 27 og 28, viser at andelen som sier de ønsker koronavaksine er svært høy. Hele 93 prosent svarer at de vil vaksinere seg mot covid-19 eller at de allerede er vaksinerte. Blant de unge er 90 prosent positive til koronavaksinasjon.


– Det er spesielt oppløftende at så mange unge også ønsker å vaksinere seg, og for hvert vaksinestikk beveger Norge seg ett skritt nærmere en mer normalisert hverdag. Om du vaksineres i morgen, kan du bli den som får dose 5 millioner her til lands, avslutter direktør i FHI, Camilla Stoltenberg.


I befolkningen som helhet er det nå 60 prosent som har fått minst en dose og 31 prosent som har fått to doser.