august 09

Inviterer alle nye jegere med på jakt


Foto via Norges Jeger- og FiskerforbundNorges Jeger- og Fiskerforbund inviterer til introjakt over hele landet. Nå kan du prøve deg på rypejakt, villreinjakt, elgjakt eller skogsfugljakt, det er tilbud til alle!Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vil at alle nye jegere enkelt skal finne jaktmuligheter i hele Norge. Introjakt er en serie med arrangerte jaktturer, der alle med jegerprøven kan bli med. Det er et rimelig og tilgjengelig tilbud som er med på å senke lista for å komme seg ut på jakt. Introjaktene er også for jegere som ønsker å prøve ut flere og nye jaktformer opplyser NJFF i en melding:


Mange kommer seg aldri ut på jakt

Vi vet at mange ferske jegere synes det er vanskelig å finne tilgjengelig jakt, og mange opplever veien fra teori til praksis lang. Tidligere har jegerferdighetene gått i arv i generasjoner blant familie og venner, men slik er det ikke nødvendigvis lenger.
-Det er lett å komme seg på jakt for alle som vil. Har du en jeger i magen, men enda ikke kommet deg på jakt så er det i høst hele 470 introjakter du kan bli med på, sier Håvard Andersen i NJFF.


Jakt med trygge rammer

– Felles for alle introjaktene er at du får grundig gjennomgang, før du drar ut på jakt med erfarne guider. Flere av introjaktene foregår i landets beste jaktterreng, og du har med deg spesialister fra våre lokale jegerforeninger. Dette et unikt tilbud som foregår i trygge og velorganiserte rammer, sier Andersen og ønsker alle nysgjerrige jegere velkommen med.


Introjaktene avholdes høsten 2021 og mottar støtte fra Miljødirektoratet.
introjakt / aktuell link