august 17

Sykehusklovnene flytter inn på sykehuset Østfold


Foto via sykehuset Østfold

Nå blir det medisinsk klovneri i Sykehuset Østfold. Takket være et nytt samarbeid vil sykehusklovnene nå være ukentlig på Kalnes for å møte barn og ungdom som er pasienter opplyser sykehuset på sine nettsider:


Rikshospitalet er bare ett av mange sykehus som har sykehusklovner. Nå har turen kommet til Sykehuset Østfold. Foto: Ida Brekke/Sykehusklovnene
Du har kanskje sett dem, humørsprederne med røde neser som lyser opp tilværelsen til mange i norske sykehus? De byr på noe så magisk som verdens beste reseptfrie medisin uten bivirkninger! Nå har turen endelig kommet til Sykehuset Østfold, som fremover vil få ukentlig besøk av sykehusklovnene.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Pressefoto Sykehusklovnene

Nå blir sykehusklovnene et fast innslag i Sykehuset Østfold. Foto: Sykehusklovnene


Planen var at samarbeidet skulle starte i fjor, men på grunn av pandemien har det blitt utsatt. Nå kommer det endelig i gang.


– Sykehuset Østfold blir det 19. sykehuset vi er på. Sykehusklovnene jobber fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, og målet er at alle norske sykehus skal ha et slikt tilbud, rettet mot pasienter mellom 0 og 18 år, sier kommunikasjonsansvarlig Anne Berggraf.


Åpen markering

Torsdag 19. august fra kl. 12.00 vil det være en markering av det nyetablerte samarbeidet. Velkomstarrangementet skjer på uteområdet ved barne- og ungdomsklinikken på baksiden av sykehuset på Kalnes, hvor flere sykehusklovner vil være på plass for å dele ut boller, klippe snor og lage liv og røre. Representanter fra den lokale Lions klubben vil være tilstede, det samme vil medlemmer fra ungdomsrådet i sykehuset, og det blir sang ved Elisabeth Andreassen. Bettan er nemlig ivrig ambassadør for Sykehusklovnene, og vil både synge alene og sammen med 14 barn fra Nygårdshaugen barnehage.

Arrangementet er åpent for de som har mulighet, og alle oppfordres til å gå rundt på baksiden av sykehuset for å komme dit. I tillegg vil det være godt synlig fra vinduene rundt.


– Vi gleder oss til å samarbeide med sykehusklovnene, de er viktige medhjelpere i oppfølging og behandling av barn og unge, sier avdelingssjef Jane Larsen i barne- og ungdomsavdelingen.

– Det er veldig viktig å få frem at vi er så mye mer enn underholdning. Vi jobber med å spesialisere oss mer fordi vi ser hvilken hjelp det gir til barna, sier Berggraf.
—-

aktuell link / les mer her / SØ