august 18

Slik har nordmenns koronakroner blitt brukt


Foto via Frende Forsikring / Pixabay. Oppussing av boligen er på 3. plass over det nordmenn har brukt penger på under koronatiden.Sjekk listen over hvor nordmenns sparepenger har tatt veien det siste året.


– Pandemien har skapt noen forskjeller blant folk. Noen har blitt permittert og fått mindre penger mellom hendene, mens andre har tjent som før, uten samme bruksmuligheter på eksempelvis ferie og kulturaktiviteter, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren i en melding:


Koronaen har gitt økt forbruk på nye områder, viser en ny undersøkelse fra forsikringsselskapet.


Dette har vi brukt mer penger på under pandemien

Dagligvarer
Sparing (bufferkonto, aksjer, fond etc.)
Bolig
Take away
Hage
Nedbetale gjeld
Elektronikk
Klær
Bil
Hytte

Kilde: Frendeundersøkelsen / Norstat 2021


Frende Forsikring har merket at nordmenn har brukt penger annerledes siden mars 2020.


– Vi kjenner oss godt igjen i denne listen ut fra hvilke forsikringer folk etterspør. Nye eller oppussede hus, nye ting, biler og hytter ser vi at mange vil forsikre nå. Vi ser også at flere kjøper nye båter og bobiler, sier Øystein Øren.


1 av 3 har pusset opp

Undersøkelsen er utført av Norstat for Frende. – Tallene viser at 1 av 3 har brukt penger på oppussing. Det er vi glade for. Investeringer i hjemmet er viktig for levetiden og kvaliteten på boligen. Her har nordmenn tatt fornuftige og kloke investeringsvalg med pengene sine, sier Øren.Så mange har ikke brukt penger

28 prosent sier at de ikke har brukt mer penger på varer eller sparing under koronapandemien.


– Det gjenspeiler at mange også har hatt det tøft siden mars i fjor. Oppsigelser og permitteringer har gått utover mange. Nå håper vi alle at høsten skal fortsette å peke i riktig retning slik at ledighetstallene kan ta seg opp igjen, sier produktsjefen i Frende Forsikring.