august 25

El-sparkesykkel: De fleste vil ha 0,2 som promillegrense


Foto via Gjensidige


6 av 10 vil ha promillegrense for el-sparkesykkel på samme nivå som for bilister. Det er ikke så mange unge som er enige i det skriver Gjensidige i en melding:


– Det er på høy tid at regjeringen strammer inn reglene ytterligere for bruk av el-sparkesykkel sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige.Undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige med hele 4.200 respondenter viser at hele 62 % synes promillegrensen bør være den samme som for bil. Det er flere kvinner (67 %) enn menn (58 %) som mener at det bør være samme promillegrense som for bil.


Og..


De unge i aldersgruppen 18-29 år (44 %) mener i mindre grad at det bør være samme promillegrense som for bil. Her skiller de over 60 år seg ut ved at hele 76 % mener at det bør være samme promillegrense som for bil.


– Vi får stadig inn flere skademeldinger knyttet til bruk av el-sparkesykler, og er bekymret for utviklingen fremover. Derfor støtter vi det nyeste forslaget om å innføre nasjonale regler for el-sparkesykler, sier hun.