september 10

Nye lærlinger i ambulansefag ved sykehuset Østfold. – Flott gjeng


Foto via sykehuset Østfold16 nye lærlinger i ambulansefag har startet opp i Sykehuset Østfold, og det nye kullet har vært gjennom en introduksjonsuke med ulike opplæringsaktiviteter.16 av 167 søkere kom gjennom nåløyet, og har fått lærlingplass i ambulansetjenesten i Sykehuset Østfold. Den første uken i september var de nye lærlingene samlet for første gang beskriver sykehuset Østfold på sine nettsider:

– Det er en veldig flott gjeng, så det tror jeg blir veldig bra, sier paramedic Siri Merete Flølo ved ambulansestasjonen i Indre Østfold.


Byttet yrke

Jeanette Haagensen har fagbrev fra før, og har jobbet som frisør i 6 år.


– Men så var jeg i førstegangstjenesten og fikk opplæring i saniteten og førstehjelp, og jeg bestemte meg for å bytte yrke, sier hun. I løpet av den første uka var kullet samlet til fulle dager med obligatorisk opplæring både på Kalnes og ambulansestasjoner.

– Det var veldig mye informasjon på en gang, men det var lærerikt og nyttig, smiler Ahmadzai. Målet er å lære mest mulig i læretiden, og bli trygg og flink i jobben.


På timeplanen til ambulansefaglærlingene sto blant annet informasjon og beskrivelse av ambulansetjenesten og læretiden, gjennomgang av IKT-systemer, møte med tillitsvalgte, bilteknisk gjennomgang, smittevern, elektronisk pasientjournal, ergonomi, IKT-systemer,

Særlig undervisning i nødnett og en hel dag med ProAct og praktiske treningsøvelser for å forebygge og behandle livstruende tilstander, synes de tre lærlingene var spennende.


Gjennomgått opptaksprøver

Ambulansefaglærlingene som ble tilbudt plass i Sykehuset Østfold kommer fra ulike kanter av landet.

– De som kommer til oss er lærlinger som har det som skal til. De har bestått eksamen, gjennomgått test og fysiske opptakskrav som armbøyninger, sit-ups, løping, båreløft og hjerte-lunge-redning. Tanken er at vi utdanner til egen tjeneste, forklarer Flølo.

Sykehuset Østfold har tatt inn lærlinger i ambulansefag i en årrekke. Det første året i læretiden følges ambulansefaglærlingene av en veileder, og lærer ved å bli den tredje medarbeideren som følger et fast team i en ambulanse.
aktuell link | sykehuset Østfold