september 16

Snart helg! Opera i Stjernekamp..


Foto via NRK

Det er klart for opera i Stjernekamp, med uunnværlige Solveig Kringlebotn som mentor for tiende gang. Hun får med seg Rein Alexander i dommerpanelet opplyser NRK i en melding:

Stjernekamp 2021 - artistene som gikk videre fra program 3
Disse åtte artistene gikk videre fra program 3 og skal nå få bryne seg på opera. F.v. Kevin Mbugua, Marius Roth Christensen, Alexandra Rotan, Jorun Stiansen, Heidi Ruud Ellingsen, Anna-Lisa Kumoji, Carina Dahl, Bjørn Tomren
NRK1 og NRK TV lørdag 18. september kl. 19.50-21.30


For de fleste artistene er opera den virkelig store prøven i Stjernekamp. Nå skal de for alvor bevege seg ut på dypt vann, og flere særdeles krevende arier står på repertoaret denne kvelden. Vi får høre både høye koleratur-triller og dype basstoner.Norges internasjonale operastjerne, den legendariske Solveig Kringlebotn, er Stjernekamps aller mest trofaste mentor og har hatt øvingstimer med artistene denne uka.


Kveldens andre gjesteekspert er Rein Alexander, kjent både som klassisk sanger og popartist. Også han er skolert sanger og fikk sin første rolle ved Den norske opera som 11-åring.Gjestenummer med tidligere deltakere


Rein Alexander var med som deltaker i den aller første sesongen av Stjernekamp. I løpet av kvelden skal han opp på scenen for å opptre sammen med tre andre tidligere deltakere, som alle briljerte i operasjangeren: Brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen og Knut Anders Sørum, som var vinner av Stjernekamp i 2016.Her er ariene artistene skal framføre denne kvelden, i endelig rekkefølge:


Marius Roth Christensen: La donna è mobilefra Rigoletto av Giuseppe Verdi


Kevin Mbugua: Che gelida manina fra La Bohème av Giacomo Puccini


Anna-Lisa Kumoji: O mio babbino caro fra Gianni Schicchi av Giacomo Puccini


Jorun Stiansen: Il segreto per esser felici fra Lucrezia Borgia av Gaetano Donizetti


Carina Dahl: I Dreamt I Dwelt in Marble Hallsfra The Bohemian Girl av Michael William Balfe


Alexandra Rotan: Nattens dronning fra Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart


Bjørn Tomren: O, wie will ich triumphieren fra Die Entführung aus dem Serail (Bortførelsen fra Seraillet) av Wolfgang Amadeus Mozart


Heidi Ruud Ellingsen: Chi il bel sogno di Doretta fra La Rondine av Giacomo Puccini