september 24

Det globale reiserådet oppheves: En gledens dag, men fortsatt viktig å ta forholdsregler!


Foto via If/Europeiske ReiseforsikringDet globale reiserådet oppheves: En gledens dag, men fortsatt viktig å ta forholdsregler skriver If / Europeiske Reiseforsikring i en melding:To av ti nordmenn skal til utlandet i høstferien. Norges største reiseforsikringsselskap følger myndighetene og gir gyldig forsikring i alle land uten reiseråd.


UDs globale reiseråd oppheves 1. oktober. I praksis vil dette si at nordmenn kan reise til alle land uten reiseråd med gyldig forsikring.


– Dette er en gledens dag! Endelig kan reiselystne nordmenn igjen skape nye ferieminner i utlandet, med gyldig reiseforsikring i ryggen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.


– Samtidig er det viktig at de reisende har i bakhodet at verden fortsatt ikke er slik den var før pandemien. Lokale regler og restriksjoner kan setter kjepper i hjulene, og det er fortsatt en uavklart smittesituasjon flere steder der ute, sier Handeland.


To av ti utenlands i høstferien

En undersøkelse YouGov gjennomførte for Europeiske Reiseforsikring i forrige uke viser at to av ti nordmenn skal utenlands i høstferien, og at halvparten av disse skal utenfor Norden.


– Dette tallet viser at reiseaktiviteten er i ferd med å ta seg skikkelig opp, og nå som reiserådet er opphevet i etterkant av undersøkelsen kan tallet fort bli høyere, sier Handeland.


– Derfor er det ekstra viktig for oss å informere kundene om at de bør sette seg godt inn i situasjonen på reisemålet. Ingen ønsker at en reise skal bli ødelagt som følge av at man støter på regler eller restriksjoner man burde kjent til på forhånd, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.