september 25

Norge gjenåpnes: politiets oppdrag på grensen
Fra og med lørdag 25. september klokken 16:00 går samfunnet over i en gjenåpningsfase der folk kan leve mer som normalt og begynne å reise igjen. Foreløpig betyr det imidlertid at det er kun de godkjente 35 grenseovergangsstedene som gjelder opplyser Politidirektoratet i en artikkel:
Politiet vil fortsatt være til stede på grenseovergangene (se godkjente overgangssteder her) og reisende må forvente at det kan oppstå kø ved de mest trafikkerte overgangene.


Politiet vil gjennomføre en såkalt kunnskapsbasert grensekontroll og gjennomføre stikkprøver.


-Vi gleder oss over at samfunnet gjenåpnes og at vi kan begynne å leve mer som normalt igjen. Men jeg vil understreke at det fortsatt er kun de godkjente grenseovergangsstedene som er åpne for normal trafikk.


Kontrollen vil rette seg mot reisende fra områder med høyt smittetrykk, sier stabssjef i Politidirektoratet, Lars Aune.Regjeringen og helsemyndighetene vil gradvis gjenåpne flere grenseovergangssteder når kommunene får etablert lokale teststasjoner.