september 28

Trafikken over Svinesund og Ørje. Vil fremdeles …


Reisende over Ørje og Svinesund vil fremdeles bli sluset gjennom tollstasjonene for at politiet skal ha mulighet til å gjennomføre stikkprøver og kontrollere de reisende som kommer fra røde, mørkerøde og lilla land. Det opplyser politiet på sine nettsider:Selv om Norge nå åpner opp, har politiet fortsatt en jobb å gjøre ved grenseovergangene i Øst politidistrikt. Regelverket er fortsatt slik at noen reisende er testpliktige og skal til testsentere.


– For å ivareta mannskapenes sikkerhet og for at politiet skal ha mulighet til å gjennomføre stikkprøver og kontrollere de som kommer fra land med høyt smittetrykk, blir trafikken sluset gjennom kontrollstasjonene som vanlig, opplyser assisterende stabssjef Trond Arvid Olsen i Øst politidistrikt.Dermed vil bommene fortsatt være nede på grenseovergangene på E6 og E18 og trafikantene må forvente saktegående kø i forbindelse med innreise.


– Politiet forstår at publikum er utålmodige, men politiet håper publikum skjønner at det fortsatt er regler for innreise. Politiet skal fortsatt kontrollere ved innreise til Norge, sier Olsen. For øvrig gjelder de samme reglene som tidligere over den gamle Svinesundbroa og Bjørkebekk.


Politiet henviser til oppdatert informasjon om innreiseregler på regjeringens nettsider, regjeringen.no og anbefaler publikum å laste ned app-en «Reiseklar», som beskriver hvordan man skal forholde seg dersom man skal ut og reise.aktuell link