oktober 05

Skadetallene stiger etter uværet

Tryg Forsikring har per tirsdag klokken 12 registrert 128 skadesaker relatert til helgens uvær. Selskapet estimerer skadekostnadene til vel 13 millioner kroner.
– Det er mest vannskader i private boliger hvor mange har fått vanninntrenging i kjelleren. Noen er rammet av flom. Vi har også 6 båtskader og 3 bilskader. En bil er truffet av en flygende trampoline og har skader på tak og bakskjerm. De fleste vannskadene er i Oslo og Oslofjord-området samt Østfold, Vestfold, Telemark og Agder, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.


Forventer flere skademeldinger

Tryg estimerer skadekostnadene hittil til rundt 13 millioner kroner.

– Vi forventer å få inn flere skademeldinger i dagene som kommer. I noen skadesaker har boligeiere vært nødt å avbryte høstferien for å komme hjem til vannskadet hus. Mange er fremdeles bortreist, noe vi antar vil forsinke totaloversikten over skadeomfanget, sier Brandeggen i en melding:

Forsikringsbransjen har utbetalt over 24 milliarder kroner i erstatning etter værskader i Norge de ti siste årene, ifølge tall fra Finans Norge. De største kostnadene er knyttet til bygninger som får vannskader på grunn av økende nedbørsmengder.

Flomskader på bygninger dekkes normalt av forsikringen så lenge bygget er brannforsikret. Blir kjøretøy skadet av flomvann dekkes det av bilens egen kaskoforsikring.