oktober 13

-Flere drept. Bevæpning


På grunn av en alvorlige hendelse i Kongsberg der flere mennesker ble drept og skadet onsdag kveld, blir politiet i Norge midlertidig bevæpnet. Det opplyser politet i en melding.


Fem personer drept

Politiet kan bekrefte at fem personer er drept, og to personer er sendt til sykehus for behandling.


Dette har skjedd

Klokken 18:13, 13. oktober, fikk politiet flere meldinger fra personer i Kongsberg sentrum om at en person beveget seg rundt med et våpen, som skal ha vært en pil og bue.


37 år gammel mann

Det er en 37 år gammel mann som er pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept og to skadet i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

Kongefamilien uttrykker sin medfølelse

I et brev til ordføreren i Kongsberg uttrykker Kongen på vegne Kongefamilien følgende budskap:

Vi er forferdet over de tragiske hendelsene på Kongsberg i går kveld. Vi føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen. Og vi tenker på alle berørte i Kongsberg som har opplevd at deres trygge nærmiljø plutselig ble et farlig sted.


Det ryster oss alle når grufulle ting skjer nær oss, når man minst venter det, midt i hverdagslivet på åpen gate. Norge er et lite land. Når Kongsberg nå er rammet så hardt som samfunn, står resten av nasjonen sammen med dere.


Vi sender varme tanker til alle som nå går en vanskelig tid i møte og alle som har krevende arbeidsoppgaver foran seg. Det er vårt håp at tryggheten vil bli gjenopprettet så ikke frykten får feste.