oktober 15

Kvoteappen har fått inn over 80 millioner kronerSkjermbilde via TolletatenTolletatens kvoteapp har fra 2016 og hittil i år gitt over 80 millioner kroner i avgifter til statskassen. Appen er lastet ned om lag 1,2 millioner ganger opplyser Toll på sine nettsider:


Stadig flere laster ned gratis-appen som gjør det enklere for reisende å beregne kvoten og fortolle varer. Fra appen ble lansert i 2016 har reisende fortollet varer for totalt 82.879.000 kroner.


Med få tastetrykk kan reisende enkelt fortolle alkohol og tobakksvarer – og i den nyeste versjonen også varer som elektronikk, klær, kosmetikk og sportsutstyr.


Har du med deg varer over kvoten eller verdigrensen når du ankommer grensen? Da kan du enkelt gjøre opp for deg i appen og passere på grønt.Lett å gjøre rett

Tolletaten har de siste årene satset kraftig på utvikling av brukervennlige løsninger, både for privatpersoner og næringsliv. Det skal være lett å gjøre rett på grensen, opplyser tolldirektør Øystein Børmer i Tolletaten.– Kvoteappen har vært en stor suksess i Tolletaten forenklingsarbeid. Vi ser at den bidrar til at flere velger å fortolle varene sine. Med de siste endringene kan enda flere toll-deklarere det de skal i appen, understreker Børmer.– Få vet at de skal fortolle for eksempel klær de har handlet på weekendtur eller ferie i utlandet, hvis klærne koster mer enn verdigrensen. Nå kan du gjøre dette på farten via mobilen, og du slipper å måtte stoppe på rød sone, forklarer Monica Nyhagebråten, som er avdelingsdirektør for brukerdialog i Tolletaten og prosjekteier for videreutvikling av appen.
aktuell link | Toll