oktober 26

Sofie tok NM-gull


Foto via Norges Rytterforbund / K Strøm/


Sofie Eriksen fra Borge Rideklubb tok i helgen gull i Innendørs-NM for ponni kategori II. – Dette var utrolig gøy, sa en glad vinner.13 år gamle Sofie fra Fredrikstad red sin ponni Lodestar van’t Rechthof feilfritt gjennom de tre obligatoriske rundene i mesterskapet som ble arrangert av Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene. Det gjorde også klubbvenninne Olivia Borge Malmo/Obama Søblink – dermed måtte de to ut i omhopping om gull og bronse over de 1,05 m høye hinderne.


Sofie red banen feilfritt og raskt og satte press på Olivia. Olivia fikk en bom ned på veien, og dermed var de to medaljene fordelt – gullet gikk til Sofie, mens Olivia vant sølvet beskriver Norsk Rytterforbund i en melding:


-Dette var veldig moro, og ponnien min har hoppet kjempefint alle dagene. Dette var veldig gøy å oppleve, sa Sofie som i sommer tok bronse i NM utendørs. – Jeg vil gjerne takke mamma og pappa som alltid hjelper meg, og treneren min Therese Søhol Henriksen.


Det måtte også omhopping til om bronsemedaljen, her trakk Ramnes-jenta Victoria Ballestad-Mender fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb med ponnien SR Oscar the Boxer det lengste strået.


– Jeg var helt skjelven i beina da jeg og treneren min la planen for omhoppingen rett før jeg red, sa den glade bronsevinneren Victoria som slo til med en feilfri omhopping som holdt til bronse. – På finaledagen stemte alt for oss, etter en litt kjedelig første avdeling med et riv. Ponnien min var helt fantastisk og vår første NM-medalje betyr masse for meg!