oktober 27

Stjernekamp-finale for tiende gang. Hva skjer?


Det er klart for tidenes finalefest når Stjernekamps tiende ultimate entertainer skal kåres på NRK. Blir det Alexandra Rotan eller Bjørn Tomren som stikker av med trofeet spør NRK i en melding:


Bjørn Tomren og Alexandra Rotan gikk til finalen fra KORK-kvelden med storband og musikal.

Det blir stinn brakke i studio når gjestedommere Knut Marius Djupvik og Ingeborg Heldal, åtte tidligere vinnere, alle årets deltakere og et stort antall dansere og musikere samles til den aller siste sendingen i høstens Stjernekamp.


NRKs lørdagssuksess har vært gjennom en sesong med stort engasjement fra publikum og seertall på nærmere millionen på det meste. Nå skal det aller siste slaget stå mellom Bjørn Tomren (40) fra Tomrefjord og Alexandra Rotan (25) fra Eidsvoll.


Fjorårsvinner Knut Marius Djupvik har vært ukas mentor for artistene. Han får selskap i dommerpanelet av KK-redaktør Ingeborg Heldal. Hun er en kjent musikkentusiast og har i flere år sittet i panelet som vurderer bidragene i Eurovision Song Contest på NRK. Mona B. Riise er dommerpanelets faste representant som vanlig.


I sendingen får vi også se åtte av Stjernekamps ni tidligere vinnere: Rita Eriksen, Silya Nymoen, Nora Foss Al-Jabri, Maria Haukaas Mittet, Knut Anders Sørum, Adam Douglas, Bilal Saab og Knut Marius Djupvik. (Ella Marie Hætta isaksen er på turné og forhindret fra å være med.)

Knut Marius Djupvik og Ingeborg Heldal er finalens gjestedommere.

Kleine Heine og KEiiNO

Finalistene skal framføre hver sin låt fra eget repertoar og en egenvalgt finalelåt. I den første kategorien har de begge valgt å ta med seg sine faste samarbeidspartnere på scenen.

Bjørn Tomren har fått med seg makkeren Heine Bugge. Sammen utgjør de jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine. Alexandra Rotan stiller med gutta i KEiiNO. Fred Buljo og Tom Hugo, for å framføre en splitter ny låt.


Finalistene starter showet i et felles åpningsnummer sammen med alle de andre deltakerne i årets Stjernekamp.


Finale – kveldens låter


ÅPNINGSNUMMER

Alle årets 10 deltakere: «Glorius» og «Can’t Hold Us»


EGEN LÅT:


Bjørn Tomren og Heine Bugge: Mein Vater ist ein Appenzeller

Med Polkabjørn & Kleine Heine (2010)
Trad.

Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo: Venus
Med KEiiNO (2021)

Av Alexander Nyborg Olsson, Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen, Fred Buljo


FINALELÅT

Bjørn Tomren: I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) Med Whitney Houston (1987)
Av George Merrill, Shannon Rubicam

Alexandra Rotan: You’re the Voice

Med John Farnham (1986) Av Chris Thompson, Maggie Ryder, Andy Qunta, Keith Reid