november 11

Fremstilles for varetektsfengsling, siktet for organisert menneskesmugling


Ni personer ble torsdag framstilt for varetektsfengsling siktet for organisert menneskesmugling. Sør-Øst politidistrikt og Oslo politidistrikt har over lengre tid etterforsket en sak der personer mistenkes for å bidra til organisert menneskesmugling.Bekrefter

– Vi kan bekrefte at flere personer er pågrepet og nå siktet i en sak som omhandler organisert menneskesmugling opplyser Sør-Øst politidistrikt i en artikkel: Menneskesmugling kan innebære at noen med forsett hjelper en utlending til å flytte til et land der man ikke har oppholdstillatelse eller statsborgerskap, sier leder for Felles enhet for utlending og forvalting i Sør-Øst politidistrikt, Torill Sorte.


Politiet pågrep tidligere denne uken ni personer, men ønsker ikke å gi flere detaljer om hvem dette er. Noen av de som er pågrepet er også mistenkte for å oppholde seg ulovlig i Norge.– Vi går nå inn i en ny fase av etterforskingen, hvor avhør og gjennomgang av beslag vil være sentralt. Vi kan heller ikke utelukke at flere pågripelser i saken. Det er for tidlig å si noe om omfanget. Det vil den videre etterforskingen være med på å kartlegge, sier Sorte.


Menneskesmugling er ikke det samme som menneskehandel. Menneskehandel er når en person ved hjelp av enten vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig atferd tvinger, utnytter eller forleder noen til for eksempel prostitusjon eller tvangsarbeid.