desember 02

NRK bekrefter sesong 3 av Exit
Det blir nok en runde med galskap, champagne, penger og finansmiljø når NRK nå gir grønt lys for en tredje sesong av Exit. Her fra en scene fra Exit 2. Foto: Fremantle/NRK
Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, bekrefter i en melding at det kommer en tredje sesong av den populære og kontroversielle serien fra norsk finansmiljø:NRK besluttet denne uken at de ønsker en ny sesong av serien som er den mest sette ordinære dramaserien i NRK TV. Første sesong hadde i snitt 2 millioner seere, og andre sesong har blitt sett av 1,8 millioner. – De to første sesongene av Exit fikk en fantastisk mottagelse hos det norske publikum, og vi har hele tiden vært åpne for en tredje sesong. Forutsetningen har vært at serieskaper Øystein Karlsen fremdeles har historier han mener bør fortelles. Og det har han, forteller NRKs dramasjef, Ivar Køhn.– Overflødighetshorn av galskap

Serieskaper Øystein Karlsen har både regissert og skrevet manus til Exit. –Sakte men sikkert har historien vokst frem. Både gjennom virkelige hendelser fortalt til oss, og gjennom å bygge videre på de karakterene vi har. Ideene til den tredje sesongen kommer i stor grad fra tre steder.


– Jeg har tilbrakt en del tid hos Økokrim. Jeg har også hatt samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder for selskap ingen vet hvem eier. Ikke minst har jeg hatt intervjuer med folk i finansmiljøet. De slutter aldri å levere. Det er et slags overflødighetshorn av galskap, sier Karlsen.– Ingen perleport

Det er produksjonsselskapet Fremantle som produserer dramaserien Exit for NRK.
– Manusforfatter Øystein Karlsen har skrevet sitt beste manus med sesong 3. Men det blir ikke noe lystigere av den grunn. Det blir akkurat så mørkt, galt, presist og morsomt som bare Øystein kan skrive det, og såsetter han igjen et deilig lite søkelys på en del dysfunksjonalitet i samfunnet vårt, sier Petter Testmann-Koch, eksekutiv produsent for Exit og administrerende direktør i Fremantle. Hva som skjer i tredje sesong av serien, vil ikke han eller de andre fortelle så mye om.


– Vi vil ikke røpe så mange detaljer nå, men det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at ikke alle veier fører til perleporten for gutta, sier Testmann-Koch.


Kommer i 2023

Selv om NRK nettopp har besluttet å gi grønt lys for en tredje sesong, har også NRKs eksekutive produsent, Marianne Furevold-Boland, allerede jobbet en stund med Exit 3. – Det er stor stas å igjen gå inn i Exit-universet og ta karakterene og historiene enda noen steg videre. Karakterene har både provosert og fascinert, og jeg håper beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak, sier hun.


Selve historien til nok en ny sesong er ferdig skrevet, og det arbeides nå med de siste justeringene i manus.
– Samtidig arbeider Fremantle med å få planlagt innspillingstid med team og skuespillere. Vi arbeider også for å få avklart den siste finansieringen, forteller NRKs dramasjef Køhn. Innspillingen av den tredje sesongen skal starte allerede til våren. NRK regner med å kunne vise den til publikum våren 2023. Første sesong hadde premiere september 2019 og andre sesong i mars 2021.