januar 19

Alle over 16 år får SMS om Smittestopp


Foto via FHI


4 millioner

I dag og torsdag sendes det ut over 4 millioner SMS-er om appen Smittestopp. I appen kan du gi og få beskjed om smitte. Det er spesielt viktig at alle som har appen og som tester positivt, melder fra om det i Smittestopp skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider:

– Vi forventer en betydelig smitteøkning i ukene fremover, og den enkelte skal nå i større grad si fra om smitte til nærkontaktene sine. Ved å melde fra gjennom Smittestopp oppnår du i tillegg at nærkontakter du ikke kjenner til får beskjed. Og du får selv beskjed dersom du har vært i nærheten av noen som er smittet, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI. For å melde om smitte, må positiv test være tatt på teststasjon og være registrert i Meldingsysstem for smittsomme sykdommer, MSIS.


Slik ser SMS-en om Smittestopp fra FHI ut.


Slik ser SMS-en om Smittestopp fra FHI ut.
aktuell link FHI