januar 28

Frir til pensjonistene


Foto via Fredrikstad kommune. Karin Sølve Hansen kjenner foreldrene og besteforeldrene til ungdommene hun underviser på Gressvik ungdomsskole.


For å løse den utfordrende bemanningssituasjonen i helsevesenet, skoler og barnehager, ber Fredrikstad kommune pensjonister om å melde seg til tjeneste. Det beskriver Fredrikstad kommune på sine nettsider:


Mange skoler og barnehager sliter med å få tak i vikarer. Fra 1. januar kan pensjonister som jobber som vikarer i skoler og barnehager motta ordinær lønn uten at pensjonen reduseres. På Gressvik ungdomsskole er Karin Sølve Hansen i full sving ved sin tidligere arbeidsplass, der hun jobbet i over 30 år, fram til hun gikk av som AFP-pensjonist for halvannet år siden. – Det er morsomt å undervise, sier Hansen.


Gjennomvaksinert

Hun kjenner ikke på noen frykt for koronasmitte. – Jeg har aldri vært så mye vaksinert noen gang, men tar selvsagt mine forholdsregler, sier Hansen. Totalt fem stikk ble det i løpet av fjoråret: Tre vaksinedoser mot korona, én mot influensa og én mot lungebetennelse. – Du kan ringe/ta kontakt med ledelsen på skoler eller barnehager du kjenner til, og si at du kan tenke deg jobb som vikar, sier Bekker.

Pensjonistene er avgjørende

Fra nyttår kan pensjonert jobbe i skoler og barnehager uten å miste pensjon. Helsepersonell har hatt en slik ordning under hele pandemien. Felles for begge gruppene er at unntaksregelen gjelder ut juni 2022. At pensjonerte helsearbeidere har meldt seg til tjeneste, har vært avgjørende for koronaberedskapen i Fredrikstad. På Østsiden sykehjem har Renate Fredriksen jobbet nesten fullt under hele pandemien. Assistenten har gått dag-, kvelds- og nattevakter på sin tidligere arbeidsplass. Hun er vaksinert, og er ikke redd for korona.
her kan du lese mer | Fredrikstad kommune