februar 12

Tilpasser forsikringen etter nye reiseråd og oppfordringer fra UD. Vil også dekke nødvendig evakuering hjem til Norge..


-Forsikringen følger reiserådet, og de som nå ikke får reist kan få dekket avbestillingskostnader de blir sittende igjen med selv, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: IfBekymrede kunder tar nå kontakt med Norges største reiseforsikringsselskap etter at Utenriksdepartementet i dag besluttet å fraråde reiser til Ukraina, Hviterussland med unntak av Minsk, og alle områder i Russland som er nærmere enn 250 km fra den ukrainske grensen. – Hver gang det endres på reiserådene merker vi en økt pågang hos oss. Nå er vi opptatt av at kunder som blir berørt av disse reiserådene skal få god informasjon, og vite at vi er der for dem enten de allerede er på en reise til disse områdene, eller nå må kansellere en planlagt tur, sier Andreas Handeland.


– Vi dekker avbestillingskostnader kunden blir sittende igjen med selv. Altså utgifter som fly- og reiseselskapene ikke er pliktige til å refundere. Dette fordi man ikke har gyldig forsikring hvis man reiser til et område som er omfattet av UDs reiseråd på avreisetidspunktet, sier Handeland i en melding:Dekker nødvendig evakuering hjem

Er man på allerede på en reise i et land eller område som blir omfattet av reiseråd stiller saken seg selvsagt annerledes. Da vil man ha gyldig forsikringsdekning til man kommer hjem. UD oppfordrer alle nordmenn i disse områdene om å snarest mulig forlate disse ved hjelp av ordinær, kommersiell transport. Utenrikstjenesten kan nemlig få problemer med å yte konsulær bistand dersom situasjonen tilspisser seg.


– Vi anbefaler alle å lytte til UDs oppfordring, for sikkerhetssituasjonen er spent. Når norske myndigheter ønsker at nordmenn ikke skal oppholde seg i disse områdene, ønsker vi naturligvis heller ikke at kundene våre skal det. Derfor vil vi selvsagt hjelpe de som trenger det med å komme seg hjem, sier Andreas Handeland.