mars 03

Mina (6), Lilje (3) og pappa Alexander er klare for å gå 150 km på ski over 17 dager


Mina (6), Lilje (3) og pappa Alexander er klare for å gå 150 km på ski over 17 dager. Foto via TV2– Planen er å krysse Langsua nasjonalpark på langs og vandre inn til porten av Jotunheimen. Jeg føler meg uendelig takknemlig som får muligheten til å være sammen med begge småjentene mine i verdens beste lekeplass. Dette blir en tur for minneboken, sier Alexander Read.


En annerledes tur

Alexander og barna skal krysse Langsua nasjonalpark på langs og vandre inn til porten av Jotunheimen. En tur på rundt 150 km over 17 dager. – Lilje er godt kjent med å være ute på tur, og har mange teltdøgn bak seg, men dette er første gangen hun skal få være med på en lengre vinterekspedisjon. Lilje er som treåringer flest, uendelig varm og god med masse rampestreker og gøyale påfunn på lur. Samtidig er hun også ei skikkelig kruttønne som vet å si i fra, sier Alexander Read.

Der er viktig for Alexander at barna skal oppleve turen som gøy og spennende. – Mitt ønske er at det blir en enestående opplevelse for Lilje slik storesøster har fått oppleve før henne. Det er naturlig nok ulike behov og ønsker mellom jentene med ulik alder, hver sin personlighet og tilnærming til verden rundt seg som jeg må se og ivareta. Det blir nok noen utfordringer med en liten som fortsatt bruker bleier og en som skal følges opp med oppgaver fra skolen, men det skal gå fint. Vi gleder oss veldig til turen og som på tidligere turer skal vi se etter troll, leke og finne på masse sprell underveis.

Sikkerheten i høysete

– Det er avgjørende å tilpasse sikkerheten, utstyr og turen ut fra barnas utvikling, kapasitet og forutsetninger. Det gjør at hver ekspedisjonstur blir til noe helt eget der vi ikke kan ta for gitt at det som fungerte forrige gang, fungerer denne gangen også. Gode forberedelser er viktig før en slik langtur. Sammen med min kone Kristin har vi forberedt Lilje og Mina godt ved å gå lengre og kortere turer sammen over tid nå, sier Alexander. TV 2 håper en ny sesong med Alexander og døtrene vil inspirere andre til å dra på tur.


– Den første sesongen med «Mina og meg» var en stor suksess med et snitt på over 400.000 seere på TV 2 og TV 2 Play. Vi gleder oss til å følge Alexander og Mina på en ny spennende tur, denne gang sammen med lillesøster Lilje på tre år. Det er imponerende hvilken tur-glede denne lille familien viser oss, og vi håper det gir seerne inspirasjon til å dra på korte eller lengre tur sammen med barn. Vi skal heie Lilje, Mina og Alexander frem mot målet og gleder oss til å vise publikum dette kommende høst, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2. Trioen starter på turen allerede fredag 11. mars.


– Mina og jeg har allerede en veldig god dynamikk på tur og Lilje er veldig ønsket inn i vår lille verden der oppe i fjellet. Det er viktig at turen er målet og ikke destinasjonsmålet. Jeg er overbevist om at vårt lille sjarmtroll vil tilføre masse glede inn i vårt lille team og berike vår magiske lille turboble i jakten på turmagien, sier Alexander Read.

Sendes

Mina, Lilje og meg» kommer på TV 2 og TV 2 Play høsten 2022.