april 11

Politiet advarer mot svindelforsøk: Utgir seg for å være fra namsmannen


Politiet ber alle innbyggere som mottar mailer fra noreply@skatteetaten.no om å vise ekstra varsomhet og ikke klikke på lenker. Det opplyser Politidirektoratet i en melding:


De siste dagene har det vært observert et stort antall svindelforsøk per e-post. E-postene kan ha emner som «Henvendelse fra Namsmannen», «Henvendelse fra Namsmannen er tilgjengelig i Altinn», «Varsel fra Namsmannen» og lignende. E-postene forsøker å fremstå som om de er sendt fra noreply@skatteetaten.no, men er i realiteten sendt fra andre e-postkontoer, og inneholder en lenke som man forsøker å få brukeren til å klikke på. Språket i e-postene fremstår som feilfritt. -Det kan være vanskelig å vite om det faktisk er en henvendelse fra namsmannen eller om det er svindlere som står bak henvendelsen. Politiet oppfordrer derfor innbyggerne om å ikke klikke på lenker.Ta kontakt med namsmannen skulle du være i tvil, kommenterer Nicolay Nakstad, leder for sikkerhetsseksjonen i Politidirektoratet. Namsmannen sender brev til privatpersoner via digital postkasse, og ikke Altinn. For å få oversikt over utleggs- og forliksrådssaker hos namsmannen, kan man logge seg på «mine saker» gjennom politiet.no.