april 24

Styrker den frivillige redningstjenesten før sommerenFoto via Redningsselskapet / Kolstad


Båtsesongen er i gang, og varmt vær flere steder i landet gjør at mange legger ut på tur. Nå allierer Redningsselskapet seg med flere frivillige organisasjoner for å styrke den norske redningstjenesten.

Mens lyden av pussemaskiner og lukten av bunnstoff brer om seg i norske båthavner, har mange allerede rukket å komme seg ut på vannet i år. Årets påske har som vanlig vært hektisk for de frivillige redningsorganisasjonene, både på fjellet og til sjøs. Bare i påsken rykket Redningsselskapet ut til over 150 oppdrag, der rundt 90 av disse var i forbindelse med fremdriftshavari. Redningsselskapet er involvert i over 7 av 10 av alle søk- og redningsoppdrag til sjøs i Norge, og blir nå med i Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) for å gjøre redningstjenesten enda mer robust.


Til stede på sjø, land og i lufta

– Det at Redningsselskapet nå også blir en del av FORF, styrker redningstjenesten. Organisasjonen vil stå enda mer samlet i vårt så viktige samfunnsoppdrag, sier Bente Asphaug, daglig leder i FORF i en melding: Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum er en paraplyorganisasjon for den frivillige redningstjenesten i Norge. Formålet er å samarbeide om innspill til nasjonale myndigheter og bidra til faglig utvikling av redningstjenesten.


Skal styrke den norske redningstjenesten

– Vi ser fram til å være med å bidra i samarbeidsorganet for de frivillige organisasjonene som er engasjert i den norske redningstjenesten, sier Kristian Nygård, operativ leder for frivillig beredskap i Redningsselskapet. Redningsselskapet er en landsdekkende frivillig medlemsorganisasjon med Redningsskøyter langs hele kysten og på de store innsjøene. Halvparten av Redningsselskapets 53 redningsskøyter blir driftet i sin helhet av 900 godt trente operative frivillige, som står i beredskap for den norske redningstjenesten. Det er disse mannskapene som vil inngå i samarbeidet med de andre frivillige medlemsorganisasjonene i FORF. – Det legges ned et enestående arbeid i våre søsterorganisasjoner. Vi lærer av hverandre, og sammen skal vi styrke den norske redningstjenesten, sier Nygård.